Profile Picture

About «Precum in cer, asa si pe pamant» - Calatorie foto prin lumea ortodoxa romaneasca. CRISTINA NICHITUS RONCEA. Editura Compania. 2011


Am ajuns prima oara la manastirea Petru Voda in seara de Craciun. Luminau stelele, ninsese, totul era alb, iar maicile se pregateau sa mearga cu colindul. Iata-ma umbland, impreuna cu ele, de pe un deal pe altul, din chilie in chilie. “Leru-i, Doamne, Ler / au pornit cu plugusorul / îngerii prin cer”. Intrasem, pe nesimtite, in calatoria din poveste. La casuta cu cei mai multi pelerini, in noapte, usa s-a deschis si din chilie a iesit chiar Mos Craciun, asa cum il stiam dintotdeauna: un patriarh inalt, cu barba alba, un zambet care-ti incalzeste inima si o privire care stie intreaga-ti viata, daca ai fost sau nu cuminte. Intrasem in Rai. Am simtit ca aceasta intalnire cu Parintele avea sa imi schimbe viata.

Radu Beligan despre albumul de fotografie PRECUM IN CER de Cristina Nichitus Roncea. La multi ani, Maestre!

“Sunt oameni al caror scop pe pământ este să ne atragă atenţia asupra lucrurilor frumoase pe lângă care trecem, din neatenţie, din nepăsare, din grabă.
Sunt oameni cărora Dumnezeu le-a dat un har şi o misiune: să împartă din harul lor tuturor, urmând pilda Mântuitorului.
Sunt oameni vrednici si aleşi, care ne ajută să fim cu un pas mai aproape de misterul creaţiei, de frumos, de perfecţiune, de bine.
Cristina Nichituş Roncea este una dintre aceste fiinţe alese care îmbunătăţesc, în fiecare zi, lumea în care trăim.”

Radu Beligan

…care a implinit, azi, 94 de ani. La Multi Ani, Maestre!

Vezi si:

Radu Beligan la 93 de ani: Secretul longevitatii mele este Iubirea

“Egoistul”. Radu Beligan, pe scena Nationalului, la aniversarea a 92 de ani

“M-am nascut o data cu Romania Mare!” – Sa ne traiti intru multi ani, Domnule Radu Beligan!

 

PDF Download PDF

Like this post? Share it!

  • Tweet
  • Facebook

One Response to “Radu Beligan despre albumul de fotografie PRECUM IN CER de Cristina Nichitus Roncea. La multi ani, Maestre!”

Leave a Reply


 

© Cristina Nichitus Roncea photo-graphy.ro